Tuğçe Barış, yaşam boyunca insana ve kendine dair gelişim merakıyla yeniliklere cesaretiyle alan açmıştır. Farklı olanı denemeye ve yaşayarak öğrenmeye olan inancı, 2006 senesinde İsveç Lund Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sürdürebilirlik ve Barış” temalı bir proje organizasyonunda Çevre Lisesinden 4 arkadaşıyla beraber gerçekleştirdikleri projelerinde dünya birinciliği ödülünü getirmiştir.

 

Dünya birinciliği ödülünün de motivasyonuyla lisans eğitimi tercihini Çevre Mühendisliğinden yana kullanmıştır. Çevre mühendisliği lisans eğitimi devam ederken çeşitli kuruluşlarda aktif iş deneyimi ve gönüllü projelerde yer almıştır. 2009 senesinde JCI (Junior Chamber International) tarafından düzenlenen- TOYP (Ten-outstanding Young Person) yarışmasında “İnsan Haklarına Katkı ve Dünya Barışına Katkı” konusunda JCI Senato ödülü almıştır. Çalışmanın ve üretmenin Tuğçe için her zaman en önemli iki değer olmasından hareketle hedefinde yer almayı istediği organizasyonlarda deneyim kazanabilmek için çeşitli yöntemlere başvurduğundan bahseder.

 

Bunlardan bir tanesi o dönem içerisinde staj yapmak istediği hızlı tüketim sektöründe çok uluslu bir şirket ve genel başvurudan dönüş olmayınca o dönem sosyal medya ağları da olmaması sebebiyle google’da şirketin türkiye genel müdür ismini bularak çeşitli alternatif mail denemeleriyle kendisine ulaşır ve tabiki herkesle eşit bir şekilde o şirkette staj yapma imkânı bulur.

 

Tabi bu yolculuk devam ederken yabancı dilini daha geliştirmek için İngiltere Oxford’da dil eğitimi alır. Sonrasında kurumsal iş hayatı başlar ve bu konuda kısa sürede gelişim kaydeder. Bir yandan öğrenme ve yeniye olan merakı onu kurumsallıktan ayrılıp kendi işini kurmasına alan açar ve Tabi burada ona bu yolu açan kıymetli bir Yönetim Danışmanı Dr.Erkan Kırat ile tanışır.

 

Kendisinin desteğiyle bir Amerikan şirketinde yönetim sistemleri üzerine danışmanlığa başlar ve sıcağı sıcağına danışmanlık üzerine ne koyabilirim sorusuyla kendini Denge Merkezinde koçluk eğitimi alırken bulur. İşte dönüşüm tam da burada başlar Tuğçe için bugüne kadar farkettiklerinin yaşama yansıtılması için uçsuz bucaksız hazineler keşfeder ve bunları çok değerli öğretmeni Dr.Zerrin Başer’in katkılarıyla sürdürür.

 

Bu yolu zaman zaman paraşütle bir ormana atılmış ve o ormanda yolunu kendi bulmaya çalışan bir insana benzetir. Çünkü o yolda bazen kendisinin de çok hakim olmadığına inandığı konularda 8 tane yöneticinin olduğu bir toplantıda sunum yapacağını öğrenir ve çok kısa sürede gece gündüz çalışıp kendini o insanların karşısında sunum yaparken bulur.

 

Bazen bir IT şapkasıyla, bazen çok uluslu bir firmanın SOX denetimlerine hazırlarken tüm bu şapkaları içinden geçtiği deneyimler ve ona bu yolu açan kıymetli Dr. Erkan Kırat’ın mentörlüğü  sonucu ortaya koyar. Bugüne kadar çalıştığı sektörler ve yer aldığı danışmanlık rolleri birbirinden farklılıklar gösterse de gözlem ve sentez bileşkesi olarak çalıştığı kurumlar için güzel sonuçlar ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedir.

 

Özellikle koçluk eğitimi ve sonrasında Denge Merkezi bünyesinde İNSAN’a dair aldığı tüm eğitimlerin bir yansımasını çalıştığı yapılara yansıtmış ve özellikle takımlarla yaptığı çalışmaları takım koçluğu yetkinliğiyle sürdürmektedir.

 

Bugüne kadar Yönetim sistemleri hazırlık ve belgelendirme (BRC,IFS, 9001, 14001,45001,27001,22000,13485,16949 vb.), Süreç Tasarımı Yönetimi ve Entegrasyonu, Proje Yönetimi, SOX denetimlerine hazırlık, Risk Yönetimi, Stratejik Yönetim ve 2020 senesinde Ticaret Bakanlığı tarafından Turquality Denetçisi olarak atanmış ve yaklaşık 1 sene denetçilik ve kurumların gelişim yol haritalarını hazırlamıştır ayrıca Denge Merkezi bünyesinde Kurumsal Proje Koordinatörlüğü görevini halen yapmakta olup kurumlara yönelik hizmetlerin tasarımı ile kurumsal projelerin eğitmeni, koçu ve takım koçu olarak görevlerini sürdürmektedir.

 

Çok sevgili Dr.Zerrin Başer’in “Yaşam yol boyu bir öğrenme” sözünden hareketle bu yolculukta Tuğçe Barış tüm bunları işine olan adanmışlığı ve bütüne katkıya olan inancıyla sürdürmeye keyif ve coşkuyla devam etmektedir.